ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

Μόνο για οχήματα 4Χ4 ή με αντιολισθητικές αλυσίδες δρόμοι στην ορεινή Μόρφου

Νεότερη ενημέρωση για την κατάσταση των δρόμων στα ορεινά

Updated 24/3/2022 14:29

Μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι ανοικτοί οι δρόμοι στα ορεινά της περιοχής Μόρφου, από το ύψος της Κακοπετριάς μέχρι και τον Καρβουνά, ειδικότερα ο δρόμος Κακοπετριάς-Καρβουνά που οδηγεί προς Τρόοδος, λόγω χιονόπτωσης που σημειώνεται γύρω στις 1.00 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Στην περιοχή Λεμεσού, ο δρόμος Αγρού-Παλαιχωρίου επίσης είναι ανοικτός μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω χιονόπτωσης, ενώ και στη Λευκωσία, οι δρόμοι Παλαιχωρίου-Αγρού, Παλαιχωρίου-Ασκά-Φτερικουδίου, Φτερικουδίου-Άλωνας, Άλωνας-Πλατανιστάσας, Αληθινού-Λειβαδιών, Άλωνας-Πολυστύπου, Πολυστύπου-Χαντριών, Πολυστύπου-Λαγουδερών, και Φαρμακά-Οδού, είναι ανοικτοί μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, επίσης λόγω χιονόπτωσης.

Κλειστοί για όλα τα οχήματα είναι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος και συγκεκριμένα οι δρόμοι Πλατρών-Τροόδους, Καρβουνά-Τροόδους και Προδρόμου-Τροόδους, καθώς και οι δρόμοι Πλατρών-Μονιάτη, Πέρα Πεδί-Πλατρών και Βαβατσινιάς – Μαχαιρά.

Η Αστυνομία συστήνει ιδιαίτερη προσοχή σε όσους διακινούνται στο οδικό δίκτυο των ορεινών, ειδικότερα στους οδηγούς οχημάτων, οι οποίοι καλούνται να οδηγούν τα οχήματά τους με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από προπορευόμενα οχήματα και να παρέχουν προτεραιότητα σε άλλους διερχόμενους οδηγούς, όπου χρειαστεί.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των χειμερινών συνθηκών που επικρατούν, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο είναι μεταβαλλόμενη. Γι’ αυτό προτρέπεται το κοινό πριν τις διακινήσεις του, να ενημερώνεται για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο, μέσω και των ανακοινώσεων της Αστυνομίας, όπως δημοσιεύονται στην ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicenews.com, στην κατηγορία Οδικό Δίκτυο, στους λογαριασμούς της Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, καθώς και στην εφαρμογή – application – «Αστυνομία Κύπρου».