ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαραθώνιος Ταχύτητας σήμερα με εντατικοποίηση ελέγχων τροχαίας για τήρηση του ορίου ταχύτητας

Εβδομάδα ελέγχων από το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας ROADPOL

Επίκεντρο της εβδομάδας δράσεων και τροχονομικών ελέγχων για την τήρηση του ορίου ταχύτητας στο οδικό δίκτυο, που πραγματοποιείται από τη Δευτέρα, αποτελεί η σημερινή ημέρα και ο Μαραθώνιος ΤαχύτηταςSpeed Marathon, που θα διεξάγεται καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου, με συντονισμένες επιχειρήσεις τροχονομικών ελέγχων για την τήρηση του ορίου ταχύτητας.

Ο Μαραθώνιος Ταχύτητας διενεργείται ταυτόχρονα σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, από το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας ROADPOL και τους Αστυνομικούς Οργανισμούς που είναι μέλη του. Σε πανευρωπαϊκή κλίμακα διεξάγεται και η εβδομάδα δράσεων και ελέγχων για την τήρηση του ορίου ταχύτητας, που άρχισε τη Δευτέρα, 21 Μαρτίου, και ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή, 27 Μαρτίου, με τη Roadpol να έχει τον συντονισμό της όλης δράσης.

Ως μέλος της Roadpol, η Αστυνομία Κύπρου και ειδικότερα τα Τμήματα Τροχαίας, συμμετέχουν ενεργά στην εβδομάδα δράσεων και τροχονομικών ελέγχων, καθώς και στη σημερινή δράση εντατικοποιημένων ελέγχων, που καθιερώνεται πλέον ως Μαραθώνιος Ταχύτητας.

Η παράβαση του ορίου ταχύτητας είναι ένας από τους κύριους παράγοντες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων. Συγκαταλέγεται στις πρώτες αιτίες πρόκλησης θανάτων και σοβαρών τραυματισμών σε τροχαία δυστυχήματα. Το γεγονός αναδεικνύει η ανάλυση των στατιστικών στοιχείων που προκύπτουν από την εξέταση των τροχαίων συγκρούσεων και την ανάλυση των αιτιών πρόκλησής τους.

Η Αστυνομία Κύπρου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αντιμετώπιση του φαινομένου και μέσω των καθημερινών τροχονομικών ελέγχων, αλλά και με τη διαρκή ενημέρωση του κοινού, επικεντρώνει τις προσπάθειες για αντιμετώπιση του προβλήματος, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, την εμπέδωση οδικής συνείδησης και την αύξηση του αισθήματος ασφάλειας στο οδικό δίκτυο.