ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλης – Πέντε φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο

Με ποσότητα αλκοόλης στον οργανισμό του πέντε φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο, εντοπίστηκε να οδηγεί 48χρονος, χθες βράδυ στη Λευκωσία.

Το όχημα του 48χρονου ανακόπηκε για έλεγχο, σε δρόμο της Λευκωσίας, γύρω στις 8.30μ.μ. χθες βράδυ, από μέλη της Τροχαίας Λευκωσίας. Ο οδηγός εντοπίστηκε θετικός σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης και υπεβλήθη σε τελική εξέταση, με χαμηλότερη ένδειξη 104μg% αντί 22mg%.

Ακολούθως συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για εκδίκαση της υπόθεσης.

Τις εξετάσεις της υπόθεσης ανέλαβε ο Κεντρικός Αστυνομικός Σταθμός Λευκωσίας.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών ουσιών είναι αποδεδειγμένα μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων. Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων πέντε ετών, μία στις τέσσερις θανατηφόρες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην Κύπρο είχαν ως αιτία την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης ή ναρκωτικών ουσιών.

Για το λόγο αυτό στους καθημερινούς τροχονομικούς ελέγχους της η Αστυνομία, δίδει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτά τα αδικήματα. Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, τα μέλη της Αστυνομίας, εντόπισαν και έθεσαν εκτός δρόμου συνολικά 29 οδηγούς, που εντοπίστηκαν να κάθονται στο τιμόνι μετά από κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλουχων ποτών ή μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών.