ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποινή φυλάκισης σε 52χρονο για υπόθεση εμπορίας προσώπου με σκοπό την σεξουαλική εκμετάλλευσή του

Ποινή φυλάκισης οκτώ ετών επέβαλε χθες το Κακουργιοδικείο Λεμεσού σε 52χρονο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος σχετικά με το αδίκημα της εμπορίας προσώπων, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και του αποζείν από κέρδη πορνείας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε τον Νοέμβριο 2020, αφού αξιολογήθηκε πληροφορία που δόθηκε από πολίτη μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, στο Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων (ΓΚΕΠ). Ακολούθως, το ΓΚΕΠ διοργάνωσε συντονισμένη επιχείρηση με την συνεργασία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού (ΤΑΕ – ΟΠΕ).

Θύμα στην συγκεκριμένη υπόθεση, ήταν γυναίκα από χώρα της Ευρώπης. Η γυναίκα στρατολογήθηκε μέσω εξαπάτησης από το δράστη, ο οποίος την μετέφερε στην Κύπρο και την εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά για 1 ½ χρόνο. 

Η υπόθεση διερευνήθηκε από το Γραφείο Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων και με την αναγνώριση της γυναίκας ως θύμα εμπορίας προσώπων έγινε παραπομπή της στο καταφύγιο θυμάτων εμπορίας προσώπων, όπου φιλοξενήθηκε, για σκοπούς προστασίας και ασφάλειας της.