ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ύποπτο για διάρρηξη κατοικίας συνέλαβε μέλος της Αστυνομίας που βρισκόταν εκτός ωρών υπηρεσίας

Σε βοήθεια ιδιοκτήτη κατοικίας, για ανακοπή υπόπτου για τη διάρρηξη της κατοικίας, προσέτρεξε μέλος της Αστυνομίας, που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, χθες το μεσημέρι στην Πάφο. Το μέλος της Αστυνομίας ανέκοψε τον ύποπτο, άντρα ηλικίας 40 ετών, και αφού εντόπισε στην κατοχή του κλοπιμαία χρυσαφικά και κοσμήματα, προχώρησε στη σύλληψη του.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 1.00 το μεσημέρι της Τρίτης, όταν ο 67χρονος ιδιοκτήτης της κατοικίας, επιστρέφοντας στην οικία του, εντόπισε μέσα στο σπίτι, τον άγνωστό του ύποπτο άντρα, ο οποίος αμέσως τράπηκε σε φυγή. Ο 67χρονος ακολούθησε τον ύποπτο για αρκετή απόσταση, και καλούσε σε βοήθεια, με τον αστυνομικό, που βρισκόταν στην περιοχή, σε ώρα εκτός υπηρεσίας, να αντιλαμβάνεται τί συνέβαινε και να ανακόπτει και υποβάλλει τον ύποπτο σε έλεγχο.

Κατά τον έλεγχο, το μέλος της Αστυνομίας, που υπηρετεί στην Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, εντόπισε στην κατοχή του 40χρονου, όπως διαφάνηκε στη συνέχεια υπόπτου, αριθμό χρυσαφικών και κοσμημάτων, καθώς και δύο κατσαβίδια. Αφού ο ύποπτος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την κατοχή των χρυσαφικών και κοσμημάτων, το μέλος της ΥΑΜ προχώρησε στη σύλληψη του για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης κατοχής περιουσίας, καθώς και της κατοχής διαρρηκτικών εργαλείων.

Μέρος των χρυσαφικών και κοσμημάτων αναγνώρισε επί τόπου ο 67χρονος, ως περιουσία που κλάπηκε από την κατοικία του, ενώ αργότερα, στα γραφεία του ΤΑΕ Πάφου, η σύζυγος του 67χρονου, αναγνώρισε και τα υπόλοιπα χρυσαφικά και κοσμήματα ως περιουσία που κλάπηκε από την κατοικία του ζεύγους.

Για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης διάρρηξης κατοικίας και κλοπής, ο 40χρονος συνελήφθη στη συνέχεια και με δικαστικό ένταλμα, ενώ ανακρινόμενος από μέλη του ΤΑΕ Πάφου, ομολόγησε τη διάρρηξη και κλοπή. Αυτός τέθηκε υπό κράτηση, με το ΤΑΕ Πάφου να συνεχίζει τις εξετάσεις.