ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιχειρήσεις τροχονομικών ελέγχων από το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου

Πέραν των 300 παραβάσεων τροχαίας διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν

Πέραν των 300 παραβάσεων τροχαίας διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης ελέγχων που πραγματοποιήθηκε σήμερα ανά το παγκύπριο, από μέλη του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου. Ξεχωρίζουν οι 71 καταγγελίες για παραβάσεις του ορίου ταχύτητας, οι 42 καταγγελίες για μη χρήση ζώνης ασφαλείας από οδηγούς και επιβάτες οχημάτων, οι 34 καταγγελίες για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, και οι 20 καταγγελίες για παραβάσεις σήματος τροχαίας.

Η μονοήμερη επιχείρηση άρχισε στις 6.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 6.00 το απόγευμα της Δευτέρας. Σε αυτήν συμμετείχαν μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων – ΟΠΟΔ, μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών – ΕΟΜΟ, καθώς και το Κλιμάκιο του Τμήματος Τροχαίας στην Αυδήμου.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, καταγγέλθηκαν επτά πρόσωπα που εντοπίστηκαν να οδηγούν οχήματα για τα οποία δεν υπήρχε σε ισχύ πιστοποιητικό καταλληλότητας – ΜΟΤ, καταγγέλθηκαν δύο πρόσωπα που εντοπίστηκαν να οδηγούν οχήματα χωρίς οι ίδιοι να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης ευθύνης έναντι τρίτου προσώπου, ενώ ένα πρόσωπο καταγγέλθηκε αφού εντοπίστηκε να οδηγεί όχημα, χωρίς να είναι κάτοχος άδειας οδήγησης. Ανάμεσα στις καταγγελίες που έγιναν, είναι και 112 καταγγελίες για οδήγηση οχήματος για το οποίο δεν υπήρχε σε ισχύ άδεια κυκλοφορίας.

Συνολικά διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν 326 παραβάσεις τροχαίας, ενώ προέκυψαν και δύο διερευνώμενες υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών, μετά το θετικό προκαταρτικό ναρκωτεστ, στο οποίο υποβλήθηκαν δύο οδηγοί οχημάτων.

Επίκεντρο των ελέγχων αποτέλεσαν μελανά και επικίνδυνα σημεία στο οδικό δίκτυο, ενώ έμφαση δόθηκε στις παραβάσεις που αποδεδειγμένα συγκαταλέγονται στις κύριες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, όπως είναι η υπέρβαση του ορίου ταχύτητας, η παράληψη χρήσης ζώνης ασφαλείας, και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.