ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανθρωποκτονία διερευνά η Αστυνομία, σχετικά με τον θάνατο βρέφους, στη Λεμεσό

Συνελήφθησαν δύο πρόσωπα

Υπόθεση ανθρωποκτονίας διερευνά πλέον η Αστυνομία, σχετικά με τον θάνατο βρέφους, ηλικίας δυόμισι μηνών, στη Λεμεσό. Για διευκόλυνση των ανακρίσεων, μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού, προχώρησαν χθες στη σύλληψη δύο προσώπων, ηλικίας 37 και 22 ετών.

Τα ξημερώματα της 5 ης Μαρτίου 2022, το δίμηνο κοριτσάκι μεταφέρθηκε από τους γονείς του, στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, έχοντας σπασμούς. Από εκεί διακομίστηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία, όπου γύρω στις 7.15π.μ. της ίδιας μέρας διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από τη νεκροτομή επί της σορού του βρέφους, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός της, προήλθε λόγω βαριάς κρανιεγκεφαλικής κάκωσης, ενώ στο σώμα του κοριτσιού εντοπίστηκαν επίσης κατάγματα δεξιάς κλείδας και αριστερής πλευράς, καθώς και υποσκληρίδιο αιμάτωμα νοτιαίου μυελού. Από τα ευρήματά τους οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, απέκλεισαν το ενδεχόμενο τα τραύματα του βρέφους να προκλήθηκαν από ατύχημα στο σπίτι.

Μετά από την εξέλιξη αυτή, εναντίον των γονέων του βρέφους, ηλικίας 37 και 22 ετών, εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά την υπόθεση.