ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παράνομη κατοχή και χρήση κάνναβης – Διάπραξη τροχαίων παραβάσεων – Τροχαία σύγκρουση

Συνελήφθη 20χρονος

Γύρω στις 8.00 χθες το βράδυ, ενώ μέλη της Ομάδας «Ζ» της Τροχαίας Πάφου, βρίσκονταν σε μηχανοκίνητη περιπολία στη λεωφόρο Δημοκρατίας στην Πάφο, με έλεγχο μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος αναγνώρισης πινακίδων εγγραφής οχημάτων – ANPR, διαπίστωσαν ότι προπορευόμενο αυτοκίνητο οδηγείτο χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και κάλεσαν με σήμα τον οδηγό να σταματήσει για έλεγχο.

Παραλείποντας να σταματήσει ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και παραβιάζοντας τα σήματα τροχαίας, εισήλθε στην οδό Πομπηίας όπου, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, προσέκρουσε με το όχημά του σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα το όχημά του να ακινητοποιηθεί στο σημείο. Εγκαταλείποντας το όχημά του ο οδηγός, τράπηκε σε φυγή πεζός, ωστόσο μέλος της Ομάδας «Ζ» τον ανέκοψε σε παρακείμενο δρόμο και προχώρησε στη σύλληψη του για τα αυτόφωρα αδικήματα της οδήγησης μηχανοκίνητου οχήματος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, της παράλειψης συμμόρφωσης σε σήμα αστυνομικού, της αλόγιστης και επικίνδυνης οδήγησης, της απείθειας σε οδηγίες αστυνομικού, και της παράβασης σήματος τροχαίας. Ο ύποπτος οδηγούσε το αυτοκίνητο και χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας για το όχημα – ΜΟΤ -σε ισχύ.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για 20χρονο, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκε σε έρευνα που ακολούθησε, ποσότητα κάνναβης βάρους 16 γραμμαρίων περίπου και ζυγαριά ακριβείας με ίχνη κάνναβης, με αποτέλεσμα αυτός να συλληφθεί εκ νέου και για το αδίκημα της παράνομης κατοχής ναρκωτικών.

Ο 20χρονος οδηγός υποβλήθηκε και σε προκαταρκτικό έλεγχο ναρκοτέστ, με θετικό αποτέλεσμα. Αυτός έδωσε δείγματα για τελική εργαστηριακή εξέταση οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Τις εξετάσεις συνεχίζουν η Τροχαία Πάφου και η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Πάφου).