ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διευθετήσεις και μέτρα ασφαλείας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΠΟΕΛ – ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ για το Κύπελλο Coca Cola της ΚΟΠ

Τετάρτη 09/03/2022 και ώρα 19:00 στο ΓΣΠ, Λευκωσία

Η Αστυνομία, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το κοινό, καλεί όλο τον φίλαθλο κόσμο που θα παρευρεθεί την Τετάρτη 09.03.2022 και ώρα 19:00, στον ποδοσφαιρικό αγώνα για το Κύπελλο COCA COLA της ΚΟΠ, μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΕΛ – ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ, να εκδηλώνεται πάντοτε με αθλητοπρέπεια και σεβασμό προς τις δύο ομάδες.

Προτρέπονται οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα να προσέλθουν στο Στάδιο έγκαιρα για αποφυγή τυχόν δικής τους ταλαιπωρίας. Οι εισόδοι του Σταδίου θα ανοίξουν για το κοινό η ώρα 17:30.

ΑΠΟΕΛ

Οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ θα καταλάβουν τις Δυτικές, Ανατολικές και Νότιες κερκίδες του Σταδίου. Προτρέπονται να κατευθυνθούν στο στάδιο ερχόμενοι από τον κυκλικό κόμβο του αυτοκινητόδρομου παρά το ΓΣΠ και να χρησιμοποιήσουν τους Νοτιο-Δυτικούς χώρους στάθμευσης.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ

Οι φίλαθλοι της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ θα καταλάβουν τη Βόρεια κερκίδα του Σταδίου. Προτρέπονται να κατευθυνθούν στο στάδιο ερχόμενοι από τα φώτα τροχαίας πρώην ΟΡΦΑΝΙΔΗ.

Επιπρόσθετα, οι φίλαθλοι της ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ προτρέπονται να χρησιμοποιήσουν το Βόρειο Χώρο Στάθμευσης του Σταδίου, όπως φαίνεται στο συνημμένο σχεδιάγραμμα, καθώς επίσης και τους χώρους στάθμευσης παρά τα ιδιωτικά γήπεδα futsal Nuevo Campo.

Τονίζεται σε όλους ότι:

o Με βάση το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας που αφορούν τα στάδια, επιτρέπεται η είσοδος σε ποδοσφαιρικούς αγώνες, νοουμένου ότι η πληρότητα δεν υπερβαίνει το 70% της χωρητικότητας του σταδίου
o Πρόσωπα ηλικίας 17 ετών και άνω απαιτείται είτε η κατοχή αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Test 48 ωρών) είτε αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης (PCR 72 ωρών) είτε εν ισχύ πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης
o Πρόσωπα ηλικίας 6 – 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν πιστοποιητικό είτε αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (Rapid Test 72 ώρων) είτε αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης (PCR 72 ωρών)
o Πρόσωπα ηλικίας 16 ετών και άνω που δεν δύνανται να εμβολιασθούν λόγω ιατρικού προβλήματος και τα οποία προσκομίζουν σχετική ιατρική βεβαίωση, δύνανται αντί αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης να προσκομίζουν αρνητική εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου

Επιπρόσθετα τονίζεται ότι:

o Απαγορεύεται αυστηρώς η μεταφορά στο γήπεδο φωτοβολίδων, κροτίδων και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων
o Απαγορεύεται η μεταφορά πανό πολιτικού, υβριστικού ή άλλου προκλητικού περιεχομένου και ενδυμάτων με πολιτικά σύμβολα
o Απαγορεύεται η αναγραφή συνθημάτων στον περιβάλλοντα χώρο, στους τοίχους του Σταδίου και οπουδήποτε αλλού
o Απαγορεύεται η είσοδος φιλάθλων εντός του Σταδίου, έχοντας στην κατοχή τους σακίδια ώμου και προστατευτικά κράνη μοτοσικλετιστών
o Το σκαρφάλωμα στα κάγκελα του Σταδίου απαγορεύεται
o Οποιοσδήποτε δεν ακολουθεί τους πιο πάνω κανόνες μπορεί να εκδιωχθεί από το Στάδιο χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να έχει καμία νομική απαίτηση έναντι των αρχών του Σταδίου ακόμα και αν κατέχει νόμιμο εισιτήριο. Επίσης πιθανόν να συλληφθεί και να προσαχθεί ενώπιον δικαστηρίου

Όσον αφορά τη στάθμευση των οχημάτων στον νέο κυκλικό κόμβο Λατσιών στον αυτοκινητόδρομο παρά το ΓΣΠ, και στα ερείσματα των δρόμων στην περιοχή του Σταδίου, απαγορεύεται και οι παραβάτες θα καταγγέλλονται.

Για επικοινωνία με την Αστυνομία το κοινό μπορεί να τηλεφωνεί στον τηλεφωνικό αριθμό 22-802020, ή με τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460, και για επείγοντα περιστατικά στον τηλεφωνικούς αριθμούς 112 ή 199.

Επισημαίνεται ότι η Αστυνομία βρίσκεται στους αθλητικούς χώρους για την προστασία των φιλάθλων. Διευκρινίζεται επίσης ότι θα βρίσκεται στην περιοχή του σταδίου ΓΣΠ για παροχή τροχαίων διευκολύνσεων στο κοινό τόσο κατά την προσέλευση, όσο και κατά την αποχώρηση των φιλάθλων.