ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οκτώ οδηγοί θετικοί σε ναρκοτεστ κατά τη δάρκεια τροχονομικών ελέγχων

Οκτώ υποθέσεις οδήγησης μηχανοκίνητων οχημάτων υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών προέκυψαν μεταξύ άλλων τροχαίων παραβάσεων κατά τους ελέγχους τροχαίας, που διενεργήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Επιπρόσθετα, συνελήφθη οδηγός μοτοσικλέτας για διάπραξη τροχαίων αδικημάτων και μαχαιροφορία.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν τέσσερις οδηγοί αυτοκινήτων θετικοί σε προκαταρτικούς ελέγχους ναρκοτέστ, που έγιναν από μέλη της ομάδας «Ζ» της Τροχαίας Πάφου, πέμπτος οδηγός μοτοσικλέτας εντοπίστηκε κατά τους ελέγχους που έγιναν από τα μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου, ενώ άλλοι τρεις οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών από τα μέλη της Τροχαίας Αρχηγείου.

Σε δύο από τις περιπτώσεις στην Πάφο, ανακόπηκαν από τα μέλη της Τροχαίας Πάφου, στη λεωφόρο Τάφοι των Βασιλέων, τα οχήματα που οδηγούσαν δύο πρόσωπα ηλικίας 28 και 29 ετών αντίστοιχα, λόγω του ότι κινούνταν με ταχύτητα πέραν του επιτρεπόμενου ορίου (88 ΧΑΩ αντί 50 ΧΑΩ και 75 ΧΑΩ αντί 50 ΧΑΩ). Ακολούθως, σε προκαταρκτικό δείγμα που έδωσαν για έλεγχο νάρκοτεστ, διαπιστώθηκε ότι είχαν στο σάλιο τους ναρκωτικές ουσίες.

Εξάλλου, τα μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου, ανέκοψαν γύρω στις 9.50μ.μ. χθες για έλεγχο μοτοσικλέτα που οδηγούσε 19χρονος. Κατά την ανακοπή του οχήματος του ο 19χρονος, πέταξε στο έδαφος ένα τεμάχιο αλουμινόχαρτο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε περιείχε μικρή ποσότητα κάνναβης και παραλήφθηκε ως τεκμήριο, ενώ ο ίδιος συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Ακολούθως, σε σωματική έρευνα που του έγινε, εντοπίστηκε στην κατοχή του και άλλη ποσότητα κάνναβης, ενώ σε
προκαταρκτικό δείγμα που έδωσε για έλεγχο νάρκοτεστ, εντοπίστηκε θετικός σε ναρκωτικές ουσίες.

Επιπρόσθετα με τα πιο πάνω, σε άλλη περίπτωση στη Λευκωσία, εντοπίστηκε από μέλος της Αστυνομίας μοτοσικλέτα, στην οποία επέβαιναν δύο πρόσωπα να οδηγείται αλόγιστα και επικίνδυνα, ενώ δεν έφερε πινακίδες εγγραφής. Άμεσα το μέλος της Αστυνομίας έκανε σήμα στον οδηγό για να σταματήσει. Αντί αυτού ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει, ενώ ανακόπηκε στη συνέχεια. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός, οδηγούσε χωρίς να είναι
κάτοχος άδειας οδηγού, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε ανοιγόμενο μαχαίρι, το οποίο κατασχέθηκε ως τεκμήριο και ο ίδιος συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι ουσίες όπως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ, αποδεδειγμένα συμβάλλουν στη μείωση της νοητικής και ψυχολογικής προσπάθειας που καταβάλλεται κατά την οδήγηση και στη μείωση της απόδοσης των ικανοτήτων του οδηγού, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίας σύγκρουσης.

Για το λόγο αυτό ως Αστυνομία δίδουμε ιδιαίτερη έμφαση στο φαινόμενο αυτό και επικεντρώνουμε τις προσπάθειες μας για αντιμετώπιση του προβλήματος με καθημερινούς ελέγχους και εκστρατείες, αλλά και στη διαρκή ενημέρωση του κοινού, με στόχο την αποτροπή των σοβαρών και θανατηφόρων
οδικών συγκρούσεων.