ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επί ποδός η Αστυνομία για την Καθαρά Δευτέρα

Η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι σήμερα, ανήμερα Καθαράς Δευτέρας, όπου το κοινό αναμένεται να διακινηθεί μαζικά στο οδικό δίκτυο για να μεταβεί στην ύπαιθρο, αλλά και στις παράλιες περιοχές για τις εκδηλώσεις της Ημέρας, έχει λάβει ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα, με προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών.

Η παρουσία των μελών της Τροχαίας σε αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και στις κύριες οδικές αρτηρίες θα είναι εμφανής για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και τη ρύθμιση της τροχαίας κίνησης. Επίσης, η παρουσία μας θα είναι εμφανής και σε χώρους συνάθροισης για την εξασφάλιση της ασφάλειας του κοινού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αστυνομία απευθύνει έκκληση για άλλη μια φορά προς τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση και να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Επιπρόσθετα, η Αστυνομία λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για πρόληψη του εγκλήματος και ιδιαίτερα των αδικημάτων κατά περιουσίας, όπως διαρρήξεις, κλοπές και ληστείες, με πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες, στις πόλεις, αλλά και στην ύπαιθρο.

Στο πλαίσιο της πρόληψης η Αστυνομία συστήνει Ιδιαίτερα στους οδηγούς:

  • Να μην καταναλώσουν οινοπνευματώδη ποτά, εφόσον πρόκειται να οδηγήσουν
  • Να φέρουν απαραίτητα τις ζώνες ασφαλείας, όπως και τα προστατευτικά κράνη στις μοτοσικλέτες
  • Να προστατεύουν τα παιδιά που επιβαίνουν στο όχημα, κάνοντας χρήση των παιδικών καθισμάτων
  • Να μην χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα κατά την οδήγηση ή άλλα αντικείμενα τα οποία αποσπούν την προσοχή του οδηγού
  • Να μην υπερεκτιμούν τις οδηγικές τους ικανότητες και τις τεχνικές δυνατότητες των οχημάτων τους.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο, μπορείτε να ενημερώνεστε άμεσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας (Facebook, Twitter), καθώς και από την ενημερωτική ιστοσελίδα www.cypruspolicnews.com.