ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διασυνοριακές Συνέργειες για την Εξοικονόμηση Ενέργειας σε Κτίρια της ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (POLI-SYNERGIES)

Συνάντηση εταιρικού σχήματος στις 13-14 Σεπτεμβρίου 2022 στη Λευκωσία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Αρχηγείο Αστυνομίας, η 2η συνάντηση εταιρικού σχήματος του έργου “POLISYNERGIES” το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Interreg V-A Ελλάδα- Κύπρος.

Το έργο αφορά στην υλοποίηση πράξεων Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΕΞΕ) για ενεργειακά υποβαθμισμένα κτίρια της Ελληνικής και Κυπριακής Αστυνομίας και η ανάπτυξη «κοινών συνεργειών» για την επίτευξη στόχου εξοικονόμησης ενέργειας κατά 50% στα κτίριά τους μέχρι το 2050, ως οι οδηγίες της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα, από πλευράς Ελλάδας, θα αναβαθμιστεί ενεργειακά, η Αστυνομική  Διεύθυνση Χανίων και από την Κύπρο, αναμένεται η ενεργειακή αναβάθμιση των Αστυνομικών Σταθμών Λακατάμειας και Αγίας Νάπας.

Στόχος της συνάντησης, ήταν η παρακολούθηση των δράσεων του εταιρικού σχήματος,  όπου τέθηκαν οι στόχοι, οι προοπτικές του έργου, το πλαίσιο συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων καθώς επίσης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη διαχείριση και στο συντονισμό του έργου από τους δικαιούχους.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας,  εκπρόσωποι του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) Ελλάδας, του Ενεργειακού Γραφείου Κύπρου, της εταιρείας “ENOROS Consulting”, της εταιρείας “CYAUSE Accountants”, εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και εκπρόσωποι του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Στις 14/9/2022 προγραμματίζεται επίσκεψη στους Αστυνομικούς Σταθμούς Λακατάμειας και Αγίας Νάπας για επιθεώρηση των σταθμών.